Korrekturlæsning af hjemmeside

Korrekturlæsning hjemmeside

For mange kunder eller potentielle kunder er hjemmesiden et af de første møder, de har med dig og din virksomhed. Sørg for at give et godt førstehåndsindtryk, ligesom du ville gøre det i andre henseender.

Skal du fx mødes med en kunde ansigt til ansigt, gør du helt sikkert meget ud af, hvordan du fremtræder. Du vil nok ikke tage en krøllet skjorte på eller på anden vis fremstille dig selv som andet end pæn og professionel.

Den samme holdning bør du have til din hjemmeside. Kommafejl, slåfejl, dårligt formulerede sætninger og lignende kan sammenlignes med at tage en krøllet skjorte på. Det ser sjusket og uprofessionelt ud, og du risikerer, at den potentielle kunde mister tilliden til dig og dit produkt.

Korrekturlæsning af en hjemmeside koster 399,- pr. time hos Tekst & Tegn. De fleste hjemmesider tager maks. 8 timer at læse korrektur på, når der ikke er fx en blog eller andre længere tekster på hjemmesiden. Mindre og mere enkle hjemmesider kan klares hurtigere, nogle gange helt ned til et par timer.

Korrekturlæsning eller ej? Få et gratis tjek!

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hjemmeside har brug for et ekstra sæt øjne, kan du ALTID få et gratis tjek! Læs mere om gratis tjek her.

Korrekturlæsning for SEO

Vidste du, at korrekt grammatik også er vigtigt med hensyn til SEO? Det er der flere årsager til. Er der sproglige fejl i dine søgeord, kommer din side ikke frem, når kunderne søger efter den. Medmindre de altså laver de samme fejl under søgningen, men det skal man nok ikke stile efter.

En stor del af SEO er den organiske del, fx at læsere deler blogindlæg på din side. Er der mange grammatiske fejl i dine tekster, er der stor sandsynlighed for, at læsere vil synes, at det ser uprofessionelt og utroværdigt ud og mindre sandsynlighed for, at de vil dele det på fx sociale medier. Har der derimod været en korrekturlæser inde over din tekst, så vil læserne med stor sandsynlighed have en følelse af, at de sidder med en gennemarbejdet og professionel tekst, der er værd at dele.

Er der mange grammatiske eller andre sproglige fejl på din side, er det også muligt, at besøgende hurtigt forlader din side. Dette ser også skidt ud set med Googles øjne.

Din evne til at stave rigtigt kan have effekt på din placering hos Google

Der er desuden undersøgelser, der viser en sammenhæng mellem placering i Googles søgeresultater og evne til at stave rigtigt og generelt have grammatisk korrekte tekster. Sider, der har en høj placering på Google, har ofte velskrevne tekster uden en masse grammatiske fejl, og sider, der har en lav placering, har ofte flere fejl.

Der er altså mange grunde til at få læst korrektur på sine tekster. Husk: Det gælder ikke kun selve de sider, der ligger på hjemmesiden, men også de metatekster, du skriver, og som er de tekster, der kommer frem i Googles søgeresultater. De er ofte noget af det allerførste, som læsere eller potentielle kunder ser fra dig.

Du kan også læse om vigtigheden af korrekturlæsning med hensyn til  SEO i denne britiske artikel.